Ιωάννης Τσαουσίδης

Υποψήφιος Δήμαρχος Προσοτσάνης

Σε πρώτο πρόσωπο

Γιατί υποψήφιος Δήμαρχος;

Με αίσθημα ευθύνης, χρέους και καθήκοντος, έχοντας πλήρη επίγνωση των προβλημάτων των Δημοτών και του Τόπου μας, θεωρώ ότι το παρόν εγχείρημα της σύστασης της παρούσας Δημοτικής μας Παράταξης, αποτελεί επιτακτική αναγκαιότητα για τα Κοινά του Δήμου μας.

Δημότισσες και Δημότες, ανεξάρτητα από πολιτικές παρατάξεις και κομματικές εκφράσεις, σας καλώ να ενώσουμε τις δυνάμεις μας, να πορευτούμε και ν΄ αγωνιστούμε για ένα Δήμο που θα Στηρίζει και θα Υπηρετεί τις Ανάγκες και το Κοινό Συμφέρον των Δημοτών και του Δήμου Προσοτσάνης.

Γιάννης Τσαουσίδης,
Υποψήφιος Δήμαρχος Προσοτσάνης
Γιατί εμάς;

Γιατί ΔΗΜΟΣ για όλους-ΠΡΩΤΑ Ο ΠΟΛΙΤΗΣ;

Γιατί μας αξίζει ένας καλύτερος Δήμος Προσοτσάνης της Ευημερίας, της Προόδου, της Ασφάλειας, της Ανάπτυξης, της Ελπίδας και της Προοπτικής, για τα παιδιά μας, τις Μητέρες, τους Πατεράδες, για μας τους ίδιους, εμπρός λοιπόν να τον διεκδικήσουμε!!!

Γιατί τώρα;
Γιατί είναι επιτέλους ώρα να δώσουμε ένα τέλος στην αδιαφάνεια και την ευνοιοκρατία!
Εντιμότητα
Υποσχόμαστε να διοικήσουμε τον Δήμο Προσοτσάνης με εντιμότητα και ακεραιότητα, στη δημόσια και προσωπική συμπεριφορά.
Διαφάνεια
Δεσμευόμαστε να διοικήσουμε με πλήρη διαφάνεια στις πράξεις, ενθαρρύνοντας τον αλληλοσεβασμό και την ηθική, στη βάση ενός κοινού συνόλου αξιών.
Αξιοκρατία
Υποσχόμαστε να διασφαλίσουμε την επιλογή, προώθηση και επικράτηση εκείνων που αντικειμενικά είναι και θεωρούνται οι πιο άξιοι και ικανοί.
Ανιδιοτέλεια
Δεσμευόμαστε ότι οι πράξεις μας θα καθοδηγούνται με βάση το κοινό καλό και δεν θα υπαγορεύονται από το προσωπικό όφελος και συμφέρον.
Βιογραφικό

Ιωάννης Τσαουσίδης

Καίρια βιωματικά στοιχεία, που σημάδεψαν τη βιογραφία – την προσωπικότητα του υποψηφίου Δημάρχου κ. Γιάννη Τσαουσίδη.

Ο Γιάννης κατάγεται από οικογένεια μεταναστών. Γεννήθηκε στις 23 Μαρτίου του 1967 σε μια μικρή πόλη, στο Μπάκνα κοντά στη Στουτγάρδη της Γερμανίας. Οι γονείς του, Μιχαήλ από τα Κοκκινόγεια και η μητέρα του Αναστασία από το Τείχος του Δήμου Παρανεστίου, δεν είναι πλέον στη ζωή. Απέκτησαν και τον Νεκτάριο, ο οποίος έχασε τη ζωή του το 1989, στα 19 του μόλις χρόνια, σε τροχαίο δυστύχημα σε κοντινή απόσταση από εδώ. Μια τεράστια απώλεια και ένα μεγάλο πλήγμα περιστοίχισε την οικογένεια.

Ο Γιάννης είναι παντρεμένος με την Μαρία Χριστοπούλου που κατάγεται από μεριάς πατέρα από τα Κοκκινόγεια ενώ η μητέρα της είναι από τη Μικρόπολη. Η Μαρία είναι Γενικός Οικογενειακός Γιατρός στο επάγγελμα και υπηρετεί στο Περιφερειακό Ιατρείο του Βώλακα. Ο Γιάννης με την Μαρία, απέκτησαν τα υπεραγαπημένα τους δίδυμα αγόρια Παύλο και Νεκτάριο που σήμερα διανύουν το 7ο έτος της ηλικίας τους.

Ο Γιάννης ολοκλήρωσε τη βασική υποχρεωτική του εκπαίδευση στη Γερμανία και ακολούθησε στην Ελλάδα τη Τριτοβάθμια Εκπαίδευση. Στο 18ο έτος της ηλικίας του εισάγεται στην Παιδαγωγική Ακαδημία Τριπόλεως από όπου μετά από τρία χρόνια αποφοιτά. Αργότερα θα ακολουθήσει μια 2ετή μετεκπαίδευση στο Διδασκαλείο Ρεθύμνου. Στη συνέχεια εκπλήρωσε τη στρατιωτική του θητεία στο Πεζικό.

Το 1996 είναι η χρονιά της ανάληψης καθηκόντων του, ως λειτουργός της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Ακολούθησε για τέσσερα χρόνια, τη γνωστή ταλαιπωρία που υφίστανται οι εκπαιδευτικοί με αναπληρώσεις σε σχολεία της Κομοτηνής και της Καβάλας και στη συνέχεια διορίστηκε στην Κρήτη. Υπηρέτησε στο Ρέθυμνο και ανέλαβε για μια διετία Διευθυντής του 6ου Δημοτικού Σχολείου. Κατόπιν στο Λασίθι.

Ο Γιάννης είχε ενεργό συμμετοχή στις κλαδικές διεκδικήσεις και στη βελτίωση των συνθηκών του επαγγελματικού του χώρου. Το 2002, υπήρξε μάλιστα Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Ν. Ρεθύμνης. Ενώ το 2010 χρημάτισε Γραμματέας του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Ν. Λασιθίου.

Στην Κρήτη θα παραμείνει για περίπου 10 ολόκληρα χρόνια αλλά δεν τον κέρδισε. Η αγάπη για τον τόπο προέλευσης και καταγωγής υπερίσχυσε.

Στη συνέχεια υπηρετεί σε σχολεία της περιοχής μας, όπως στο Κάτω Νευροκόπι, για να καταλήξει στο 1ο Δημοτικό Σχολείο της Προσοτσάνης ως υποδιευθυντής του.

Ο Γιάννης δεν είναι ο μονοδιάστατος τύπος ανθρώπου, προσηλωμένος αποκλειστικά και μόνο στο παιδαγωγικό του έργο. Μάζεψε εμπειρίες και σοφία από τις περιπλανήσεις, τις δυσάρεστες εκπλήξεις και δυσκολίες, αλλά και τις ευχάριστες στιγμές της ζωής του. Είναι προσηνής, φιλικός και πολύ αγαπητός από όλα τα παιδιά, εξίσου με τους γονείς αλλά και με τους συναδέλφους του.

Το 1989 συμμετείχε στις Τοπικές Αυτοδιοικητικές – Κοινοτικές Εκλογές και εκλέχθηκε 1ος σε σταυρούς προτίμησης σύμβουλος Κοκκινογείων και διετέλεσε Αντιπρόεδρος. Το 1993 πολιτεύθηκε ως υποψήφιος σύμβουλος για την Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση. Το 2014 εκλέχτηκε Δημοτικός Σύμβουλος για τον Δήμο Προσοτσάνης με τον συνδυασμό «Δημοτική Ενότητα» του Άγγελου Λύσσελη. Σε μια δύσκολη διαχειριστική περίοδο για τα δημοτικά μας πράγματα, ο Δήμαρχος κ. Λύσσελης του εμπιστεύτηκε και του ανέθεσε καίρια καθήκοντα καθώς τον όρισε υπεύθυνο Αντιδήμαρχο Διοικητικών και Οικονομικών. Ταυτόχρονα, επί μια τετραετία υπήρξε πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής του Δήμου Προσοτσάνης και Εντεταλμένος Σύμβουλος Κοινωνικής Πολιτικής.

Αναμφίβολα τα βασικότερα χαρακτηριστικά γνωρίσματα ενός ανθρώπου που ασχολείται με τα κοινά, με δημοτικές και δημόσιες υποθέσεις πρέπει να είναι η διαφάνεια, η εντιμότητα και η ειλικρίνεια.

Η ζωή του Γιάννη δεν αποτελείται μόνο από δουλειά, συνδικαλισμό και πολιτική, αλλά εμπλουτίζεται και από δράσεις και ενεργή συμμετοχή στα πολιτιστικά και αθλητικά δρώμενα του χωριού του, τα Κοκκινόγεια.

Διετέλεσε ποδοσφαιριστής της τοπικής ομάδας αλλά και επί σειρά ετών παράγοντας της ομάδας από τη θέση του Προέδρου. Επίσης υπήρξε ενεργό μέλος στον Πολιτιστικό Σύλλογο Κοκκινογείων.

Η ειλικρίνεια είναι συνυφασμένη με το ήθος, το σεβασμό, την ευγένεια, την αλήθεια καθώς επίσης υπαγορεύει την ισοτιμία και την ισονομία. Αδιαμφισβήτητη η αξιοπιστία, η ακεραιότητα, η εγκυρότητα και η ευθύτητα… Αυτές οι αρχές και οι αξίες είναι που διέπουν και χαρακτηρίζουν ακόμα τις διαπροσωπικές του σχέσεις, τις συνεργασίες, τις συναναστροφές του με τους άλλους ανθρώπους. Απεχθάνεται το ψέμα. Είναι δίκαιος και πάνω από όλα ανθρώπινος στις σχέσεις, στις συναναστροφές του, ευθύς, τίμιος και αληθινός.

Σήμερα είναι εδώ ως υποψήφιος Δήμαρχος του Δήμου Προσοτσάνης.

0
Senior Services
0 +
Physicians & Nurses
0 +
Happy Seniors
0 +
Years of Experience
Scroll to Top